Home ยป Varen met een Kajak

Kajak

We weten allemaal wat we bedoelen met kanovaren. Een smal langwerpig vaartuig dat met behulp van peddels wordt voortbewogen. Maar wat is nu het verschil tussen een kano en kajak?

Een kajak is meestal smaller, beschikt over een klein stoeltje om in een verder afgesloten kuip te zitten, en je gebruikt een peddel met aan weerszijden een peddelblad. Een kano wordt meestal aangeduid als Canadese kano. Deze is breder en meestal geheel open. Hierin zit je vaak geknield met een enkele peddel die je telkens aan de andere zijde van het vaartuig in het water steekt.

Kano & Bed maakt hoofdzakelijk gebruik van kajaks. Deze kajaks zijn zeer stabiel, comfortabel en varen redelijk snel door het water. Een echte tourkajak, waarbij u, terwijl je lichamelijk actief bezig bent, ook nog heerlijk kunt genieten van al het schoon om je heen. Bloeiende waterlelies, krabbenscheer, de gele lis, bloeiende watermunt. En misschien zelfs een zwemmende ringslang of een otter. De kajaks hebben een groot zitcomfort en ook mensen die een kanovakantie willen en geen tot weinig ervaring hebben zullen veel plezier beleven aan de kajaks die ze voor hun tocht meekrijgen.

U begint de tocht met een kajakinstructie. En verder krijgt u mee een tonnetje om kostbare spulletjes in op te bergen, zwemvesten, een routekaart en natuurlijk een peddel. Veel kajakplezier toegewenst!

*Het is ook mogelijk dat u uw eigen kajak of kano meeneemt. Geef dit dan aan bij uw boekingsaanvraag.

Ervaring of niet?

Kajak

Mensen die weinig ervaring hebben in het kajakken wordt aangeraden om te varen in een 1-persoonskajak. Zo hoeft men zich alleen te richten op de techniek van het kajakken. Voor b.v. ouders met kinderen kan het echter juist leuk zijn om een 2-persoons kajak te gebruiken. De kinderen hoeven dan niet altijd actief te zijn, maar kunnen zich ook heerlijk ‘laten’ varen.

Liever een kano?

Kano

Eerlijk is eerlijk. Sommige mensen zweren bij een Canadese kano. Dit vergt een andere techniek. Uiteraard is dat bij ons ook mogelijk. Geef die wens dan aan bij uw boekingsaanvraag.