Home » Omgeving

Een uniek stuk natuur

Helemaal in het noordwesten van Overijssel, ingeklemd tussen Drenthe, Friesland en de Noordoostpolder ligt Nationaal Park Weerribben-Wieden. De natuur is er overweldigend, de historie is er rijk, de stilte is oorverdovend en de mensen zijn vriendelijk en gastvrij.

Kanovaren in NP Weerribben-Wieden

In Weerribben-Wieden wordt geleefd op de grens van water en land. We noemen dit niet voor niets een kanoparadijs!  Dit gebied met de kano of kajak ontdekken is dan ook een unieke beleving. U peddelt over weidse meren, via smalle vaarten door moerasbos, langs rietlanden met wuivende rietkragen en onder bruggetjes door idyllische dorpen als Giethoorn, Dwarsgracht en Kalenberg. Leg aan bij een van de vele terrasjes aan het water of stap even uit in karakteristieke stadjes als Blokzijl en Vollenhove.

Met de blik op de toekomst

Duurzaamheid staat in Weerribben-Wieden hoog op de agenda. Zo is het gebied het ‘thuis’ van vele zeldzame diersoorten, zoals de grote vuurvlinder en de otter, en zijn diverse accommodaties in de regio doende een Green Key certificering te behalen. De inspanningen op het gebied van duurzaamheid hebben een unieke combinatie van waarderingen opgeleverd: het Certificaat voor duurzaam toerisme (2009), diploma voor natuurbeheer in beschermde gebieden (2010) en de EDEN award (2010).

Meer informatie

Meer informatie over deze regio, evenementen en de leukste adresjes vindt u op www.visitweerribbenwieden.com

aanlegsteiger kanoroute
Overal in het gebied bevinden zich plekjes om even aan te meren.